Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stabilnośc minecraft.

Myzurie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zacząłem się interesować nagrywaniem i tak dotarłem do punktu w którym chciał bym nagrywać minecraft.

Problem jest taki że:

Po 1: FPS niezależnie od texture packa (testowane na podstawowym, sphax x32 i sphax x128) jest taki sam, utrzymuje się na 80-150 podczas nagrywania na każdym z nich, co jest dziwne bo skoro na texturepacku x128 mam fps jak na x16 to znaczy że mój fps jest w jakiś sposób ograniczony.

Po 2: Od reinstalacji minecraft w niektórych miejscach znikają mi częściowo textury bloków i widzę przez ziemię jak by wcale nie było tam bloków, a to przeszkadza w nagrywaniu.

Po 3: FPS podczas nagrywania pomimo tego że jest na poziomie 80-150 i po nagraniu materiał jest płynny jak martwy płód wykąpany w kwasie to podczas nagrywania gra mi klatkuje jak na 20 fps.

I pytanie, czemu mimo że dodałem powiększenie pamięci dla javy dokładnie z poradnikiem z forum, to w prawym górnym rogu na F3 w minecraft mam wciąz napis że "Used memory XxxXXXXXxxXXX of 247 mb", a chyba powinna być wartość wpisana w tabelce javy (mam 4 gb a wpisałem 2500M i nie mam niczego włączonego w tle).

Pozdrawiam.

Weteran
Opublikowano

Najlepiej będzie jak użyjesz optifine:

http://www.minecraftforum.net/topic/249637-125-optifine-hd-a2-fps-boost-hd-textures-aa-af-and-more/

Zwiększa fps.

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Mam optifine.

Poza tym, mam odczuwalny brak płynności gry tylko gdy nagrywam i gram, gdyż jak już pisałem nagranie jest płynne, lecz jednak gorzej mi nagrywać gdy mam około 20 fps.

Czy może to wina dysku twardego, bo poza nim wszystko wymieniłem na nowe wraz z nowym kompem, a jest to ATA 250 gb zakupiony w 2007 roku a wolne na dysku D gdzie mam nagrania mam tylko 30 gb.

Opublikowano

Używam mineshaftera i chyba nie mogę mieć skina z tym launcherem co nie?

Mniejsza z tym, spróbuję, najwyżej kupię minecrafta, bo ile to można piracić, co nie ? Yarghh.

Opublikowano

Możesz mieć, bo logujesz się jako no-premium i premium.

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

no-premium z skinem raczej da radę ;-)

OndteAw.png

Opublikowano

No owszem, jest teraz napis że jest używane xxxXx mb z 1820 mb ale róznicy jak nie było w FPS, tak nie ma, w dodatku nie mogę nagrywać Bandicamem.

Opublikowano

Różnicy nie będzie, nie raz FPS są oszukane.

Nie zmienią Ci się raczej FPS, bo to tylko dane jest więcej RAM na serwer, co zmniejsza np: lagi podczas kręcenia, albo grania ;-).

OndteAw.png

Opublikowano

Ok, mam niby wszystko ok, fps mi spada bo mam słaby dysk (dla tego niezaleznie od textur mam taki sam fps), textury znikają częściowo ale nic nie poradzę bo to wina optifine z tego co wiem a podczas nagrywania już mi nie klatkuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...